23948sdkhjf

Fodboldspillere tester ny protein-kulhydrat drik for Arla

Institut for Idræt ved Aarhus Universitet, AGF og Arla Foods Ingredients indleder nu et samarbejde med henblik på udvikling af optimal ernæring for elitefodboldspillere.
Fodboldspillere udsættes for stort fysisk stress og ofte er restitutionstiden kort mellem krævende præstationer. Det kan medføre større risiko for skader. Formålet med samarbejdet er at teste en specifik protein-kulhydrat drik, der kan forkorte restitutionstiden.

Klaus Madsen, der er Institutleder på Institut for Idræt ved Aarhus Universitet har designet forsøget, som gennemføres i samarbejdet med AGF's sundhedssektor under ledelse af Jens Bo Vestergaard.

Klaus Madsen fortæller, at Instituttet er ved at opbygge en skarp forskningsprofil indenfor anvendt forskning i eliteidræt:

- Det glæder os derfor, at AGF og Arla er interesseret i at indgå i dette samarbejde, hvor vi vil undersøge betydningen af protein- og kulhydratindtagelse lige efter træning. Drikken er konstrueret i et samarbejde mellem Arla og Institut for Idræt. Professionelle sportsudøvere, der træner en til to gange dagligt, er i særlig grad afhængig af en hurtig restitution og her spiller kosten en vigtig rolle. Fodboldspillere er specielt lang tid om at restituere, måske på grund af de mange tacklinger, opbremsninger og retningsskift, der leder til en stor excentrisk komponent. Derfor bliver det interessant at undersøge AGF-spilleren Nando Rafael, der gennemgår den test, der skal være udgangspunkt for måling af en eventuelt forbedret performance efter indtagelse af Arla protein

Jens Bo Vestergaard udtaler:

- Vi ser frem til et spændende samarbejde og glæder os til at trække på de kompetencer, som Arla og Århus Univeristet kan tilbyde. En forbedring af spillernes restitutions- og præstationsevnen vil betyde, at vi kan træne mere intensivt, og det vil samtidig have en positiv indvirkning på skadesfrekvensen.

Cheftræner i AGF Ove Pedersen tilføjer:

- Det er spændende at deltage i et projekt, hvor vi kan tilegne os ny viden, som kan komme spillernes præstation på banen til gode. I elitesport er det ofte de små procenter, der gør en forskel, og hvis dette projekt kan munde ud i en optimering af spillernes restitutionstid, er det kun positivt.

Arla Foods Ingredients er blandt de førende virksomheder globalt indenfor anvendelse af mælkeproteiner til specialiseret ernæring, såsom modermælkserstatninger og sportsernæring.

Virksomheden er igang med at samle sine danske udviklings- og salgsaktiviteter i et fælles center på Sønderhøj i Viby, og ser samarbejdet som et væsentligt led i at styrke samarbejdet med Aarhus Universitet og erhvervslivet i området. Arla Foods Ingredients er under kraftig vækst og forventer at skulle beskæftige 150 højtuddannede specialister indenfor fødevareteknologi i det nye center i Viby.

Kilde: Arla Foods

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094