23948sdkhjf

Verdens største ølmarked åbner for dansk maltbyg

Dansk kvalitetsmalt til kinesisk øl bliver en realitet, efter Fødevareministeriet har indgået en aftale om eksport af maltbyg til Kina. Grundlaget for aftalen er kinesernes tillid til det høje niveau i dansk plantesundhed.
Med aftalen åbner et attraktivt eksportmaEn erklæring om godt samarbejde imellem de kinesiske og danske plantesundheds¬myndigheder er nu mundet ud i en ny og gunstig bilateral aftale om betingelser for eksport af dansk produceret maltbyg til Kina - verdens største ølmarked.rked.

- Vi kan være stolte over, at vi i Danmark har så højt et niveau for plantesundhed, at kineserne giver os denne tillidserklæring, siger Fødevareminister Eva Kjer Hansen. - Med aftalen åbner vi for et attraktivt samarbejde, der bliver en gevinst for alle. Fra dansk side får vi udsigt til et særdeles attraktivt eksport-marked, mens kineserne får glæde af den danske fødevaresikkerhed – og kan forhåbentlig nyde godt af, at øllet får tilsat dansk kvalitet, tilføjer hun.

Kineserne godkender dansk kvalitetskontrol på rekordtid
Initiativet udsprang af et konkret ønske om eksport af 40.000 tons dansk maltbyg sidste vinter, men aftalen har fået generel karakter til gavn for alle danske eksportører af maltbyg.

En række aktiviteter har ført til, at der nu kan bindes en sløjfe om den endelige aftale. Plantedirektoratet har gennem den danske ambassade i Beijing forhandlet med de kinesiske plantesundheds-myndigheder, og en kinesisk delegation har været på inspektion i Danmark. Nu har de kinesiske myndigheder evalueret inspektionen og de konkluderer, at eksportaftalen kan føres ud i livet.

Plantedirektoratet godkender kvaliteten
Eksportaftalen forudsætter, at Plantedirektoratet kvalitetsstempler maltbyggen og garanterer frihed for en række arter af plantesygdomme, skadedyr og ukrudt. Heldigvis forekommer hovedparten af skadegørerne, som er relevante for bygplanter, ikke i Danmark, og en grundig rensning af bygkernerne kan fjerne de få problematiske skadegørere og ukrudtsarter, som kan forekomme i danske bygmarker.

Kilde: Fødevareministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125