23948sdkhjf

Nordisk ernæringsmærke ser dagens lys

Danmark vil sammen med de øvrige nordiske lande indføre et nyt ernæringsmærke der skal guide forbrugerne omkring sundere fødevarer. ’Nøglehulsmærket’, som ernæringsmærket hedder, er et samarbejde mellem Danmark, Sverige og Norge.
Det grønne Nøglehulsmærke skal på en enkel og hurtig måde gøre det lettere for forbrugerne at vælge sundere fødevarer inden for udvalgte produktgrupper.

- Med indførelse af nøglehulsmærkningen giver vi forbrugerne et redskab til hurtigt at vurdere, om en fødevare har en god sammensætning med hensyn til for eksempel fedt, sukker, fuldkorn og salt. Det skal være et frivilligt mærke for producenterne at bruge, men for at få det skal produkterne overholde en række kriterier, med hensyn til indholdet, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Det vil kun være fødevarer, som bidrager til en god og varieret kost, som kan blive mærket. Derfor kan slik, is og sodavand ikke blive mærket med Nøglehullet.

Forbrugerne kan allerede i dag finde mærket på enkelte produkter, da det er implementeret i Sverige og svenske produkter der sælges til Danmark kan være mærket med Nøglehulsmærket. Endvidere er der allerede danske produkter der er Nøglehulsmærket.

Fødevareministeren har i dag sendt en orientering til EU-Kommisisionen om brugen af Nøglehulsmærket. Ministeriet forventer, at reglerne træder officielt i kraft i foråret 2009.

Der er bred politisk opbakning til indførelse af Nøglehulsmærket i Danmark. Samtidigt har fødevareerhvervet overfor ministeren tilkendegivet deres opbakning til indførelsen af Nøglehulsmærket.

Kilde: Fødevareministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063