23948sdkhjf

Mister retten til at drive fødevaresvirksomhed

For første gang nogensinde er der afsagt dom om frakendelse af retten til at drive fødevarevirksomhed i et år.
Østre Landsret har afsagt endelig dom i den første sag om frakendelse af et næringsbrev. Ejeren af en københavnsk grønthandel blev som den første frakendt retten til at drive fødevarevirksomhed i ét år.

Ejeren af Jerusalem Frugt & Grønt, Frederikssundsvej 58B i Københavns nordvestkvarter, har gentagne gange siden 2005 overtrådt reglerne om rengøring, temperatur og mærkning af fødevarer på dansk. Det har fået Fødevareregion Øst til at indgive politianmeldelse af virksomheden, for at få ejeren frakendt retten til at til at drive fødevarevirksomhed.

I august afviste Retten på Frederiksberg at følge den indstilling, men i ankesagen i dag frakendte Østre Landsret i den første sag af sin art ejeren retten til at drive fødevarevirksomhed i ét år.

- Det er meget tilfredsstillende, at landsretten har fulgt fødevareregionen og anklagemyndighedens indstilling om frakendelse af retten til at drive fødevarevirksomhed. Dommen viser, at der bliver set meget alvorligt på systematiske overtrædelser af fødevarelovgivningen, og herunder særligt reglerne om fødevaresikkerhed, siger souschef i Kontrolafdeling Rødovre, Janus Lodahl, i forbindelse med dommen.

Virksomheden kan godt drives videre, men den nuværende ejer kan ikke længere være hverken ejer eller ansvarlig for driften. Fødevareregion Øst vil følge op på sagen for at sikre, at dommen bliver efterlevet.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093