23948sdkhjf

Bent Claudi Lassen stopper som formand for Danske Slagterier

Bent Claudi Lassen stopper som formand for Danske Slagterier, for at kunne hellige sig sit kandidatur til Europaparlamentet for Venstre.
Danske Slagteriers formand gennem ni år, Bent Claudi Lassen, stopper som formand. Det meddelte han i dag til Danske Slagteriers bestyrelse.

- Jeg er blevet opstillet som kandidat til Europaparlamentet for Venstre. Jeg kan allerede nu konstatere, at der venter en travl valgkamp, og den opgave vil jeg gerne kunne give al den tid, den kræver. Derfor har jeg besluttet mig for at stoppe som formand, så snart min efterfølger er valgt, siger Bent Claudi Lassen.

Den nye formand skal findes blandt medlemmerne af Danske Slagteriers bestyrelse, der består af 13 medlemmer. Det er aftalt, at det vil ske på et bestyrelsesmøde i Danske Slagterier den 12. november 2008.

- Det har været en stor fornøjelse med mange udfordringer, at være formand for Danske Slagterier, men nu ser jeg frem til at koncentrere mig fuldt ud om at blive valgt til Europaparlamentet. Jeg vil ned og slås for danske interesser. Jeg er især optaget af at fastholde og udvikle erhvervslivets konkurrenceevne, og af at vi i Europa er førende indenfor forskning og udvikling. Begge dele er nødvendige, hvis vi også i fremtiden skal kunne klare os i den globale konkurrence.

- EU er ligeledes med til at fastlægge rammerne for vores udbud af fødevarer, ligesom fødevaresikkerhed, bekæmpelsen af terror og kampen mod finanskrisen sker i europæisk regi. Det er i høj grad emner, hvor EU spiller en stor rolle for den enkelte borger, afslutter Bent Claudi Lassen.

Bent Claudi Lassen blev første gang valgt som formand for Danske Slagterier i 1999 og som vicepræsident i Landbrugsraadet samme år. Inden da var han gennem ti år formand for Danish Crown. Derudover har Bent Claudi Lassen især beskæftiget sig med rammerne for fødevareforskningen, bl.a. som formand for Levnedsmiddelcentret, næstformand i Danmarks Forskningspolitiske Råd, medlem af Det Nationale Fødevareforum og medlem af Fødevareministeriets Rådgivende Forskningsudvalg.

Bent Claudi Lassen bor ved Asperup på Fyn og er opstillet til Europaparlamentet af Sjælland Nord, der dækker Kalundborg, Odsherred, Holbæk, Sorø, Ringsted, Roskilde, Lejre, Solrød, Køge og Greve kommuner. Der er valg til Europaparlamentet i juni 2009 og der kan stemmes på Bent Claudi Lassen over hele landet.

Foto: Danske Slagterier

Kilde: Danske Slagterier

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094