23948sdkhjf

Kims lytter til de gode ideer

Uddelegering af ansvar og mange års systematisk arbejde med at implementere nye ideer er to årsager til Kims fortsatte dominans på snackmarkedet
Hvor svært kan det lige være at fremstille en kartoffelchip, tænker mange sikkert.

Ikke særlig svært, medgiver administrerende direktør i Kims - i dag Orkla Confectionary & Snacks Danmark - Kim Munk. En sådan sprød, lille sag indeholder trods alt kun tre ingredienser: Kartofler, krydderier og fedtstof.

Nej, det er snarere alt det uden om frituregryden, der er svært at mestre, når man som Kims producerer i omegnen af 15.000 ton chips og snacks om året fra fabrikken i Søndersø på Nordfyn.

- Man kan godt spørge, hvor svært det lige kan være at lave chips, men man kan også spørge, hvor svært kan det være at gøre det effektivt og omkostningsvenligt? Det kan nemlig være rigtig svært - men det evner vi. Og der har vi nogle kompetencer qua vores historie, lyder det fra Kim Munk.

Hånden på kogepladen

Med stor entusiasme og indlevelse giver han sit bud på én af hemmelighederne bag selskabets fortsatte konkurrenceevne i et ellers presset marked - den kultur, som Kims har opbygget gennem nu 51 års nordfynsk chipshistorie.

- Allerede da jeg kom til Kims i 1999, kom der fokus på besparelsestiltag eller det, man dengang kaldte værdianalyser. Den kultur har vi så bare bygget på år efter år. Og for otte-ni år siden professionaliserede og systematiserede vi det, så det i dag er en integreret del af vores organisation og af vores måde at tænke på.

Kort sagt handler det om at give så meget ansvar ud til medarbejderne som muligt, så de selv har hånden på kogepladen.

Kim Munk medgiver, at det kan lyde banalt, men han tilføjer, at dér, hvor Kims virkelig er dygtige, er i selve implementeringen af medarbejdernes ideer.

Rent organisatorisk opererer man med en projektgruppe, der har som erklæret målsætning at få implementeret ideerne.

Gruppen arbejder på tværs af organisationen, men lederen sidder med i direktionen og bliver målt på en række KPI’er ligesom de øvrige ledere.

- Vi er ikke verdensmestre, slet ikke, men på en indeks 100 ligger vi måske på indeks 60. Det tager rigtig mange år at komme derhen, og vi er slet ikke i mål endnu, men indeks 60 er slet ikke dårligt, konstaterer Kim Munk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078