23948sdkhjf

Kun popcornene er ikke automatiseret

Chips og peanuts bliver stort set ikke rørt af menneskehænder hos Kims
Det kan godt være, at ejerne nu er norske, navnet er nyt og konkurrencen global, men beliggenheden er fortsat den samme som i 1970’erne, da Kims stadig hed Kims og ikke Orkla Confectionary & Snacks Danmark.

Nemlig Søndersø på Nordfyn, hvor Orkla på to forskellige adresser råder over dels en nøddefabrik, dels en chips- og snacksfabrik.

Man kunne sagtens producere alle produktvarianter under samme tag, men af fødevaremæssige hensyn - så Kims ikke behøver skrive på poserne, at chipsene kan indeholde spor af nødder - kører man i dag med to separate produktioner for at undgå krydskontaminering.

I alt producerer de to fabrikker i omegnen af 13.000-15.000 ton snacks om året. Blandt andet takket være en høj grad af automatisering.

Den eneste rent manuelle linje i dag er således popcorn-linjen, der producerer så få mængder, at automatisering ikke giver mening.

Men ellers er de øvrige processer på linjerne - fra sortering over fritering til pakning, kasserejsning og palletering - blevet automatiseret.

- Vi har reduceret antallet af mandetimer per produceret ton betragteligt. Det er et parameter, vi er nødt til hele tiden at kigge på, forklarer supply chain-direktør Jette Bruun.

Hun tilføjer, at virksomheden i begyndelsen af august rent faktisk har påbegyndt automatisk palletering af den ene af nøddefabrikkens to sidste manuelle linjer.

Nye krav fra kunderne

Fleksibilitet er et altafgørende parameter, når virksomheden investerer i ny produktionsteknologi, uddyber Jette Bruun. Især når det kommer til pakning og palletering.

Tidligere kunne Kims som hovedregel levere varerne i store kvartpallekartoner, men i dag pakkes varerne typisk i forskellige kartontyper og -størrelser.

- Vi er jo lidt en mellemting mellem en stor og en lille producent i vores branche. Tog du ned på en stor, tysk fabrik, ville den være endnu mere strømlinet end vores. Vi skal stadig have muligheden for at være fleksible og levere forskellige pakkestørrelser. Meget af vores produktion er til ordrer, så derfor skal vi være ekstremt fleksible og dygtige til omstillinger, forklarer Jette Bruun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078