23948sdkhjf

Slagterier advarer mod svinepest

Frygt for at svinesygdom i Polen kan bringes med til Danmark
Endnu holder svinesygdommen afrikansk svinepest sig til den østlige del af Polen, men risikoen for, at der bringes smitte til Danmark, er blevet større, og myndighederne skærper nu kontrollen.

- I princippet kan en madpakke fra Polen med pølse bringe smitten videre, siger administrerende direktør Ove Thejls fra slagteriet Tican i Thisted.

Han siger, at i forvejen skal alle lastbiler, som har kørt eksempelvis smågrise til Polen, vaskes og renses, inden de må køre med grise i Danmark igen.

- Der stilles nu krav til et certifikat, at de er renset korrekt, siger Ove Thejls.

Også jægere skal passe på

Det er ikke kun chaufførerne, der får indskærpet vigtigheden af at overholde forbuddet mod at indføre madvarer baseret på svinekød fra Polen samt reglerne for rengøring. Jægere, som tager på jagt i Polen, bliver af jægerforbundene informeret om, at de skal være ekstra opmærksomme på, hvor de færdes. Både i Polen og hjemme i Danmark igen.

- Især, hvis de har haft kontakt til svinebesætninger, siger Ove Thejls.

Lande uden for EU som eksempelvis Australien har allerede sat bom for at importere polsk svinekød, og hvis en dansk svinebesætning bliver smittet af sygdommen vil det sandsynligvis være en katastrofe for den danske eksport af svinekød.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078