23948sdkhjf

Bryghus med skinner lige til døren

Danmarks første socialøkonomiske bryghus bliver nu en realitet i Vrås gamle stationsbygning
Arbejdsgruppen bag Vrå Bryghus A/S i Nordjylland har netop modtaget tilsagn om støtte fra Realdanias kampagne "Underværker". Dermed er startskuddet nu givet til etablering af Danmarks første socialøkonomiske bryghus, der kommer til at ligge i den nedlagte DSB-station i centrum af Vrå.

Glæden var stor, da arbejdsgruppen bag Vrå Bryghus A/S blev kontaktet af Realdanias kampagne "Underværker", der kunne fortælle, at bedømmelsesudvalget havde valgt at støtte Vrå Bryghus A/S med 700.000 kroner.

- Med dette tilsagn har vi nu økonomien på plads, og vi kan for alvor trække i arbejdstøjet. Foruden støtten fra Realdania har private borgere og virksomheder fra Vrå og omegn tegnet folkeaktier for 441.000 kroner - og i sidste uge fik vi også tilsagn fra LAG-Nords bestyrelse om støtte på 250.000 kroner til indkøb af brygudstyr, oplyser arbejdsgruppen.

På danmarkskortet

Næste skridt bliver stiftende generalforsamling for henholdsvis Vrå Bryghus A/S og støtteforeningen "Vrå Bryghus' Venner" 2. november.

- Vrå kommer for alvor på danmarkskortet, idet vi er de første til at lancere et socialøkonomisk bryghus, der drives af frivillige i samarbejde med professionelle aktører på området.

- PMU Sindal (Praktisk Medhjælper Uddannelse, red.) skal efter planen stå for driften af cafe og butik, samt udføre forskellige arbejdsopgaver i forbindelse med driften af bryggeriet. Det bliver frivillige fra Uhrenholdts Gårds lille bryggeri, der i første omgang kommer til at stå for produktionen af øl, men på sigt vil lokale håndbryggere blive inviteret til at deltage med deres egne opskrifter, oplyser arbejdsgruppen i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.923