23948sdkhjf

Færre grise koster 25 tarmrensere jobbet

Fald i svineslagtningerne får følger i tre tarmhuse.
Færre slagtesvin betyder ikke alene fyringer blandt slagteriarbejderne i Horsens og Ringsted, sådan som Danish Crown meldte ud i august.

Også for den Danish Crown-ejede tarmvirksomhed DAT-Schaubs medarbejdere har det konsekvenser. Omkring 25 tarmrensere på fabrikkerne i Horsens, Ringsted og Esbjerg har fået en fyreseddel. Flertallet er stoppet, mens de sidste fratræder i løbet af oktober, oplyser produktionsdirektør i DAT-Schaub John Mortensen i en pressemeddelelse fra Danish Crown.

At DAT-Schaub må sige farvel til cirka 25 ud af godt 500 medarbejdere i Danmark er en følge-virkning af, at svineslagterierne siden nytår har oplevet et fald i tilførslen af svin på tre procent. Derfor har det været nødvendigt at tilpasse kapaciteten, og det kostede i august 140 Danish Crown Pork-medarbejdere jobbet.

Mere forædling

På samme måde må DAT-Schaub skære i sin kapacitet, så antallet af medarbejdere stemmer overens med produktionen.

- Det går desværre den forkerte vej. Vi ligger på bagsmækken af, hvad der sker i Danish Crown. Men vi er i gang med at finde på mere forædling, så vi forarbejder tarme og maver mere og dermed bedre kan opretholde så mange arbejdspladser som muligt, fortæller John Mortensen.

Han forklarer, at det for eksempel kan være et spørgsmål om at gå fra 10-kilos kartonner til at levere produkter i 1-kilos pakninger, så det er nemmere for forbrugerne.

Ligesom på slagterierne er der hen over sommeren ansat ferieafløsere på tarmhusene. Blandt de fyrede er folk, som ikke var lovet job uden over den midlertidige ansættelse, men også fastansatte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078