23948sdkhjf

Pfizer afskediger dansk direktør

Den nuværende landestruktur i Pfizer Danmark ændres og erstattes af en Business Unit struktur. Det indebærer en række afskedigelser, heriblandt er adm. direktør Karin Verland.
Pfizer koncernen etablerer for øjeblikket en global Business Unit struktur, som indebærer, at landestrukturen fjernes i en lang række lande, herunder Danmark. Det skrver medicinalvirksomheden i en pressemeddelelse.

Med etableringen af Business Units ønsker Pfizer koncernen at skabe mindre enheder med selvstændigt forretningsmæssigt ansvar. Det vil sige enheder, som både er mere fleksible, har større beslutningskraft samt er bedre i stand til at reagere hurtigt på ændringer i samfunds-, markeds- og kundeforhold af relevans for den enkelte Business Unit.

Den nye struktur betyder, at den danske Pfizer organisation deles op i nye forretningsmæssige enheder (Business Units), hvorved en række af de nuværende stillinger bliver nedlagt eller afløses af stillinger på europæisk niveau. Det forventes, at antallet af medarbejdere reduceres fra de nuværende 143 til i alt 109 medarbejdere med udgangen af januar måned 2009.

Der vil desuden ske ændringer i Pfizers Danmarks afdeling for klinisk forskning. Her er omfanget af ændringerne ikke endelig kendt, og derfor indgår denne afdeling ikke i tallene ovenfor.

Adm. direktør i Pfizer Danmark, Karin Verland, har i forbindelse med den nye struktur valgt at takke nej til ansættelse i Pfizer i udlandet og fratræder derfor sin stilling pr. 31. januar 2009.

- Jeg har været fantastisk glad for mine mere end syv år i Pfizer og ser tilbage på disse år med både glæde og stolthed. Selvfølgelig har der været udfordringer undervejs, men der har samtidig i alle årene været en helt særlig Pfizer ånd hos medarbejderne, som har givet flotte forretningsmæssige resultater og skabt en sammentømret og robust organisation, mange forandringer til trods. Jeg er sikker på, at Pfizer vil forstå at udnytte den nye struktur til sin fordel. Det sværeste i disse situationer er at skulle sige farvel til gode og dygtige kolleger. Det bliver også svært denne gang, siger Karin Verland.

Der etableres fire Business Units i den danske Pfizer organisation:
  • Primary Care - som vil arbejde med produkter målrettet mod almen praksis.
  • Specialty Care - som vil arbejde med produkter målrettet mod hospitaler og speciallæger mv.
  • Oncology - som vil arbejde med Pfizers cancerprodukter.
  • Established Products - som primært vil arbejde med produkter, som er gået af patent men fortsat genererer salg.


Pfizers hidtidige kommercielle direktør, Jens Holmstrup, bliver chef for den største Business Unit, Primary Care, og bliver i samme forbindelse ansvarlig for at koordinere og udnytte synergier på tværs af de fire Business Units. Det vil ske i funktionen som "Country Lead", som også indebærer rollen som juridisk ansvarlig for Pfizers forretning i Danmark. Alle fire danske Business Unit chefer vil referere ud af landet.

Kilde: Pfizer Danmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079