23948sdkhjf

Århusiansk biotekfirma erklæret konkurs for anden gang

Det århusianske biotekfirma Cobento A/S er gået konkurs for anden gang inden for to et halvt år.
Cobento har haft store problemer med at få godkendt sit produkt på forskellige markeder og et underskud før skat på 12,4 mio. kr. får nu selskabet til at erklære sig selv konkurs. Det oplyser kurator i konkursboet, advokat Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater til dagbladet Børsen.

Cobento, der blev grundlagt i 2001, har udviklet og patenteret en genmodificeret version af en plante, der kan producere et bestemt protein, som binder vitamin 12. Det første produkt med proteinet er indtil videre en blodtest, som kan fortælle, om patienterne mangler vitamin B12. B12-mangel kan give skader på nervesystemet i form af senilitet, depression og alzheimer.

I 2006 var der også problemer med økonomien og virksomheden blev erklæret konkurs. Et tab på 37 mio. kr. gjorde det nødvendigt med en ny kapitalindsprøjtning og daværende medstifter og forsker, Lars Erik Berglund, lovede at der var nye midler og investorer på vej. Samtidig havde Cobento sendt sit første produkt på markedet.

Lars Erik Berglund har efterfølgende forladt Cobento og i det seneste regnskab er Poul Nørgaard Poulsen anført som adm. direktør. Et underskud før skat på 12,4 mio. kr. har nu fået den ny ledelse til at erklære virksomheden konkurs på ny.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125