23948sdkhjf

- Fødevarearbejderne har det hårdeste arbejdsmiljø

Fødevarearbejderne har det hårdeste arbejdsmiljø i Danmark, lyder det fra analytiker fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Det var en dyster gennemgang, som analytiker Emilie Agner Damm fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE-rådet, præsenterede for kongressen, skriver Fødevareforbundet NNF.

- Jeres medlemmer har det hårdeste arbejdsmiljø i Danmark. De har flest arbejdsskader, og de lever kortere end resten af befolkningen. Derfor tror jeg, at det er urimeligt at tro på, at jeres medlemmer kan arbejde til, de er 67 år. Vi er nødt til at investere i bedre arbejdsmiljø, så seniorerne kan få et arbejde, som de kan holde til, siger hun.

Mere end hver femte i branchen går på førtidspension eller dør, før de bliver 60 år. Det er er mere end fire gange så mange fødevarearbejdere i sammenligning med akademikere.

Hver femte har et hårdt fysisk arbejdsmiljø, mens det er langt under hver 10. for resten af lønmodtagerne.

Medlemmerne af Fødevareforbundet NNF har tre gange så mange arbejdsskader.

Levetiden, efter man har trukket sig fra arbejdsmarkedet, er 2,5 år længere for akademikere end for fødevarearbejdere.

- Man hører det argument, at levetiden stiger. Det er jo også rigtigt, at levetiden stiger, men der er store forskelle i befolkningen. Levetiden stiger mindst for dem med de korte uddannelser. Jeres medlemmer er markant mere nedslidte end akademikere, når de når alderen for efterløn, sagde Emilie Agner Damm fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på NNF-kongressen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125