23948sdkhjf

Bæredygtig palmeolie vinder frem

Palmeolie indgår i massevis af fødevareprodukter, men produktionen af palmeolie truer både mennesker, miljø og dyreliv i producentlandene, og derfor gik danske dagligvarekæder i 2014 sammen om at satse på ansvarligt produceret palmeolie.

Det er lykkedes langt hen ad vejen, skriver Dansk Erhverv, som har lavet en opgørelse.

Flere dagligvarekæder anvender allerede nu stort set kun den internationalt anerkendte standard for certificeret palmeolie, Roundtable of Sustainable Palm Oil (RSPO) i egne produkter.

Helt i mål er dagligvarehandlen ikke. En total omstilling er en meget kompliceret og tidskrævende proces, mener Dansk Erhverv.

- Opgørelsen viser, at den danske dagligvarehandel er meget langt i forhold til kun at anvende ansvarligt produceret palmeolie i deres egne private label produkter. Men en fuldkommen omstilling er en lang og ressourcekrævende proces, som er meget kompliceret og ikke kun besluttes i detailhandlen, siger politisk konsulent Jeppe Rønnebæk Kongsbak.

Den danske regering har tilsluttet sig den såkaldte Amsterdam-erklæring om kun at bruge bæredygtig palmeolie fra og med år 2020.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096