23948sdkhjf

Skal håndtere medarbejder- aktier for 5000 ansatte

Orkla, en af Norges største virksomheder indenfor fødevarer, benytter nu den gunstige ordning for medarbejderaktier til at byde danske medarbejdere indenfor.
Orkla har indgået en aftale Nordnet, der betyder at virksomheden skal håndtere det medarbejderaktieprogram, som Orkla, en af Norges største virksomheder med en lang række specialer indenfor fødevareområdet, tilbyder 5000 af deres medarbejdere i Norden.

Dermed får Orkla medarbejdere i Danmark, Sverige og Finland mulighed for at tegne Orklas medarbejderaktier via Nordnet.

Den gunstige ordning for medarbejderaktier har været afskaffet i Danmark i en årrække, men fra juli i år, blev det, som beskrevet i en artikel på Leder Idag.dk , igen muligt at udskifte en del af lønnen med aktier. Og går det godt for virksomheden, kan ejerskabet blive en guldrandet forretning ofr medarbejderne - men også for virksomheden:

- Aktieordninger kan nemlig være et vigtigt element i at fastholde og tiltrække de dygtigste folk, sagde skatteekspert i Deloitte, Richardt Tabori Kraft, i juli til Leder Idag.dk

De nye skatteregler fra juli i år giver både mulighed for, at medarbejdere kan modtage aktier her og nu eller at de får ret til at købe dem på et senere til en bestemt pris, altså en købe-/tegningsret.

Arbejdsgiverordning giver incitament
- Nordnets forretning er primært rettet mod private investorer, men en anden vigtig målgruppe er at få virksomheders medarbejdere som kunder. Det gælder på områder som for eksempel arbejdsgiverordninger og administration af incitamentsprogrammer. Orkla vil med aftalen få et medarbejderaktieprogram, der er enkelt og let tilgængeligt for deres ansatte, forklarer Max Gandrup, landechef hos Nordnet i Danmark.

- Vi er glade for at give vores kolleger i Danmark, Sverige og Finland en bedre mulighed for at deltage i Orklas medarbejderaktieprogram via samarbejdet med Nordnet, lyder det fra Håkon Mageli, koncerndirektør for kommunikation hos Orkla.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078