23948sdkhjf

Gløggproducenter skjuler sukkerindholdet

Børsen FødevareSundhed har gennemgået 10 færdigblandede gløggprodukter og kan konstatere, at kun ét produkt oplyser forbrugerne om det reelle sukkerindhold.
Preben Vestergaard Hansen, der er ekspert i human ernæring, og kollegaen fra Suhr’s, Michael René, sensoriker og levnedsmiddelingeniør har gennemgået varedeklarationerne for oplysninger om kalorieindhold og ingredienser. Efterfølgende har de foretaget en blindsmagning.

Preben Vestergaard Hansen beklager efter testen, at forbrugerne ikke får muligheden for at vælge de søde varianter fra, fordi energiindholdet og forholdet mellem ingredienserne holdes hemmeligt. Produkterne er så søde, at det simpelthen hviner i tænderne, beskriver han over for Børsen FødevareSundhed.

Den økologiske gløgg fra Grønnegården er det eneste produkt, der holder, hvad den lover på varedeklarationen. Den er dog også testens dyreste med en pris på 98 kr. pr. liter.

Ud over sukkerindholdet indeholder de fleste gløggvarianter desuden masser af e-numre, der typisk bruges til at fiorlænge holdbarheden.

- Personligt er jeg ikke så bange for e-numre, men man kan sige, at forbrugeren faktisk er nødt til at stole på, at producenten har fat i de rigtige mængder af de enkelte stoffer, for det fremgår heller ikke af varedeklarationen, fortæller Michael René, der samtidig pointerer at Grønegården igen er den eneste uden e-numre. Alligevel kan den holde sig i to år.

Kilde: Børsen FødevareSundhed

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063