Ny virkelighed: Toholdsskift og weekendarbejde
Udviklingen sker i ryk hos Stauning Whisky.
For første skridt er en tredobling af mængden, så den årlige produktion bliver på 90.000 liter.
- Vi skal gerne køre denne produktionsmængde indtil starten af 2018. Tidligt i 2017 starter vi op på vores store udvidelse af destilleriet, hvor vi bygger til. Her bygger vi ekstra 3000 kvadratmeter produktion, siger Alex Højrup Munch, administrerende direktør og medejer, Stauning Whisky.
Målet er 30-dobling af produktionen i løbet af fem-seks år, og skaleringen vil ske i flere etaper.
Whisky kommer længere tid på fad
Det øgede kvantum betyder også, at det vestjyske destilleri nu vil lade whiskyen være længere tid på fad. I de tidligere år har der ikke været produceret nok.
- Vi har truffet den beslutning, at først når vi kommer op i mængde, kan vi begynde at gemme whisky, der kan blive otte-ti år gammelt. Tidligere vi har også skulle have forretningen til at løbe rundt, og derfor har vi solgt whiskyen yngre, fortæller direktøren.