23948sdkhjf

13 nye idéer skal mindske madspild

Næsten 10.000 indkøbsvogne fulde af mad bliver spildt hver dag
Hver dag spilder alene forbrugere og detailhandelen hvad der svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad.. Derfor støtter miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu 13 nye ideer, der skal mindske madspildet, med en uddeling af 5,6 millioner kroner i tilskud, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

- 700.000 tons mad, som kunne være spist, kasseres hvert år i Danmark. Jeg ønsker derfor nogle redskaber til at håndtere dette store problem i alle led af fødevarekæden. Nu hjælper vi 13 nye projekter, som forhåbentlig vil gøre et mærkbart indhug i Danmarks madspild, konstaterer ministeren.

Green Network er blandt de virksomheder, som har fået tilskud gennem Miljø- og Fødevareministeriets madspildspulje. Virksomheden vil udvikle en sensorteknologi, som kan fortælle hvor friskt mælk og rugbrød er. På den måde kan forbrugere undgå at kassere mad, der stadig er holdbart.

Projektet Rub & Stub er også blandt dem, der har fået tilskud. Projektet vil mindske madspild på højskoler ved hjælp af workshops og brug af lokal overskudsmad.

Andre modtagere af støttekroner er Teknologisk Institut, Stop Spild Af Mad, Forbrugerrådet Tænk, Studenterhusfonden og Dansk Folkehjælp.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094