23948sdkhjf

Danish Crown klar med ny strategi

Vil betale mere for slagtesvinene og giver landmænd "et ambitiøst løfte"
Slagterikoncernen Danish Crown er klar med en ny strategi for selskabets vækst frem mod 2021. Den indebærer det, som ledelsen kalder "et ambitiøst løfte" til landmændene, som ejer Danish Crown - de skal have 60 øre mere pr. kilo gris.

Strategien blev præsenteret på et repræsentantskabsmøde onsdag aften.

‐ Udgangspunktet for den nye strategi er, at Danish Crown i fremtiden skal tjene flere penge, end vi gør i dag, til glæde og gavn for ejerne. Derfor vil vi have et stærkere, mere profitabelt og fokuseret selskab, som frem mod 2021 skal kunne afregne til et niveau, der ligger yderligere 60 øre højere pr. kilo over EU-indekset, fortæller formand Erik Bredholt i en pressemeddelelse.

Han henviser til, at afregningen til de danske svineproducenter i et EU-indeks i forvejen har været i front med over 20 øre det seneste år.

Sammenligner med fire store

Fremover skal Danish Crowns afregning løbende sammenlignes med en kurv af noteringerne fra de fire andre store svineproducerende og svineeksporterende lande i Europa - Tyskland, Spanien, Frankrig og Holland.

‐ En af de store udfordringer for Danish Crown er faldet i råvaregrundlaget i Danmark. Vi falder med to-tre procent om året. Det svindende råvaregrundlag er i princippet en omkostning for selskabet. Kan vi sikre andelshaverne en afregning for deres grise, som gør det attraktivt at være slagtesvineproducent i Danmark, er jeg sikker på, vi får både flere grise til slagtning og dermed brug for flere hænder påslagterierne, siger Erik Bredholt.

Hvor der mere præcist skal sættes ind, for at Danish Crown kan nå det ambitiøse mål, bliver offentliggjort i næste uge.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109