23948sdkhjf

DTU med til at fremme fødevaresikkerheden globalt

Nyt partnerskab vil tackle nogle af de mest presserende opgaver
DTU Fødevareinstituttet er gået sammen med Lunds Universitet, Hong Kong Polytechnic University og University of Bologna i et partnerskab, der vil arbejde for at fremme den globale fødevaresikkerhed.

Partnerne vil samle universiteternes ekspertise og ressourcer for at tackle nogle af de mest presserende udfordringer på området.

Tanken er at bruge de fire universiteters ekspertise og ressourcer til at fremme samarbejdet om fødevaresikkerhed blandt industri, forskere og myndigheder verden over.

Antibiotikaresistens, autenticitet og sikre fødevareemballager er blandt de mest presserende, globale udfordringer, som de samarbejdende universiteter vil tackle gennem forskning i verdensklasse og udvikling af teknologier, der kan forbedre fødevaresikkerheden, skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.

Partnerne arbejder også på at skabe udvekslingsmuligheder for akademikere og studerende og vil på sigt gerne udvide partnerskabet med andre interessenter.

Global konference

Centret vil følge op på succesen fra den første konference om global fødevaresikkerhed og teknologi, som blev holdt i februar 2016. Den næste konference bliver holdt i Danmark og Sverige fra 31. maj til 2. juni næste år under navnet GoFood. Konferencens mål er at øge fødevaresikkerheden gennem brug af den seneste videnskabelige viden og de nyeste teknologier.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078