23948sdkhjf

Fuglsangs malteventyr imponerer

Sønderjyske ølfolk bliver hædret med initiativpris
Sønderjyske Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik bliver i dag hædret for at have skabt en imponerende eksport af malt til ølproduktion.

Familievirksomheden, der har samme ejere som Bryggeriet Fuglsang, får overrakt årets initiativpris af den sønderjyske afdeling af Dansk Industri.

- Vi er i DI Sønderjyllands bestyrelse meget imponerede af den udvikling, Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik har gennemgået de seneste år. Virksomheden har set mulighederne og har på fantastisk dygtig vis udnyttet sin viden om ølbrygning til at skabe en eksportsucces af malt, der giver genlyd, siger formand Erling Duus fra DI Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik købte i 2006 Dragsbæk Maltfabrik i Thisted og er i dag den ene af to store aktører på maltmarkedet i Danmark - og også et af Europas få uafhængige malterier. Omkring to tredjedele af produktionen går til eksport, hvor det ud over Norge og Tyskland især er markederne i Fjernøsten, Caribien og Afrika, virksomheden har succes på. Kun 2,5 promille af malten går til den øl, Fuglsang selv producerer.

Det er i dag grundlæggerens tipoldebørn, som sidder i ledelsen af virksomheden, og de har med hver sit speciale formået at udvikle en særdeles konkurrencedygtig forretning.

- At successen er kommet i hus på baggrund af indsamlet viden igennem familiegenerationer gør kun historien bedre. For Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik har med viden om ølproduktion formået at tilbyde kunderne de optimale maltkvaliteter. Virksomheden har på den baggrund bragt sit produkt ind i en moderne tidsalder, siger Erling Duus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063