23948sdkhjf

Læsø Fiskeindustri hædret for sit fremsyn

Jomfruhummere baner vejen for DI-pris
Hos Læsø Fiskeindustri er der også blandt andet rejer og laks med i sortimentet, men det er ikke mindst virksomhedens friskfangede jomfruhummere, der nu har ført til hæder fra den lokale afdeling af Dansk Industri, DI Vendsyssel.

Læsø Fiskeindustri har således modtaget DI Vendsyssels initiativpris og er dermed en af 19 kandidater til DI’s nationale initiativpris, der uddeles i januar.

- Med en placering midt i Kattegat har Læsø Fiskeindustri de optimale muligheder for at levere friskfanget jomfruhummer til alverdens markeder. Det har virksomheden med succes gjort siden 1963, konstaterer DI i en pressemeddelelse.

Ud over at være en vigtig virksomhed lokalt på Læsø har prismodtageren også afdelinger i Frederikshavn og Skagen samt et datterselskab i Skotland.

Rustet til fremtiden

Gennem de senere år har virksomheden rustet sig til fremtiden. Der er investeret massivt i at automatisere processer både i sortering, indfrysning og pakning af varerne. Investeringerne er foretaget både på Læsø og i Skagen.

- Vi har investeret i produktionsanlæggene i Skagen og på Læsø for at ruste os til den efterspørgsel, der er fra vores kunder. Kunderne forventer, at varen er fremme fra dag til dag, og det stiller store krav til at vores processer optimeres hele tiden, siger administrerende direktør Søren Larsen.

Læsø Fiskeindustri er selv med til at sikre, at virksomheden også i fremtiden har adgang til de råvarer, den skal bruge i produktionen. I en tid, hvor det kan være vanskeligt at finansiere både og kvoter, har virksomheden valgt at understøtte fiskerierhvervet gennem investeringer i skippere, som ellers ikke ville have muligheden.

Mere end 90 procent af virksomhedens produktion sendes i dag ud af landet med Italien som det vigtigste eksportmarked for jomfruhummer.

- Læsø Fiskeindustri er et eksempel på en virksomhed, der kombinerer kvalitet i topklasse med en udvikling af virksomheden uden at gå på kompromis med sine værdier og det lokale engagement, nævner formanden for DI Vendsyssel, Richard Fynbo, i pressemeddelelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062