23948sdkhjf

Candynavia-chef er en skuffet mand

Slikgrossisten i Silkeborg ud med endnu et regnskabs-minus
- Vi forventer helt klart, at det går endnu bedre i det nye regnskabsår. Jeg bliver skuffet, hvis ikke vi lander på den pæne side af plus, konstaterede den daglige leder af slikgrossisten Candynavia, salgschef Benny Ebsen, for et år siden i forbindelse med offentliggørelsen af virksomhedens 2014/15-regnskab.

Det viste et underskud på knap 22.000 kroner før skat, og nu er regnskabet for 2015/16 så færdigt - med et minus på over 150.000 kroner.

- Så jeg er en skuffet mand, erklærer Benny Ebsen, der om årsagen til de fortsat røde tal blandt andet nævner udviklingen hos forhandlerne: Mange nærbutikker og tankstationer er lukket, og det er ikke mindst dér, Candynavia traditionelt har haft en stor del af sin omsætning.

Til gengæld satser virksomheden nu mere på detailhandelsalg i eksempelvis discountbutikker, men det er der bare ikke så stor fortjeneste på, påpeger salgschefen.

Candynavia er også storleverandør til forlystelsesparker, både i Danmark og på eksportmarkedet. Ud over hele Norden er der eksport til blandt andet England, Holland, Grønland og Tyskland.

Travlt på pakkeriet

I det seneste regnskabsår har der ikke mindst været travlt på virksomhedens pakkeri i Silkeborg, hvor der bliver pakket både små og store ordrer individuelt efter kundernes ønsker.

- Før købte vi slik ind og solgte det bare videre; nu pakker vi det i langt højere grad selv. Det kan vise sig, at der ikke er penge nok i det koncept - det er ikke noget, man bare lige gør, det er en proces, fastslår Benny Ebsen.

- Hvad med næste år, når I kommer med 2016/17-regnskabet - er du så en skuffet mand igen, eller er I på vej mod overskud?

- Hvis ikke vi kommer ud med et plus, så er jeg da skuffet igen. Så det håber jeg, at vi gør. På den lange bane er der jo ikke meget fornuft i, at vi år efter år ikke laver penge, siger Benny Ebsen.

Candynavia havde i 2015/16 en bruttofortjeneste på 5,1 millioner kroner, hvilket var et fald på en halv million i forhold til året før.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11