23948sdkhjf

Gråsten Fjerkræ slagter nu alle sine gæs og ænder

Alt disponibelt mandskab på tre slagterier indkaldt med øjeblikkeligt varsel - kun frosne juleænder i år
Gråsten Fjerkræ har med øjeblikkelig virkning indkaldt alt disponibelt mandskab og indført treholdsskift på sine tyske slagterier tæt ved den dansk-tyske landegrænse.

Samtidig har virksomheden meddelt sine kunder, at den i år kun er i stand til at levere gæs og ænder i frossen og ikke fersk tilstand.

Beslutningen om hurtigst muligt at slagte alle Gråsten Fjerkræs gæs og ænder er et resultat af, at den frygtede fugleinfluenza H5N8 er konstateret blot få kilometer fra de steder, hvor virksomhedens fjerkræ nu går under tag. Normalt går de udendørs, men fugleinfluenzasituationen har krævet, at de kom ind.

- Risiko for pinefuld død

-Vi føler, at dyrevelfærden nu er stærkt truet i vores besætninger, og det ønsker vi på ingen måde at gamble med. Skulle den frygtede virus ramme en af vores besætninger, ville dyrene lide en pinefuld død, og vi skulle nødslagte alle dyr. Det vil være en katastrofe. Ikke blot for vores virksomhed, men også for de landmænd, der producerer gæs og ænder til os. Det handler også om social ansvarlighed, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.

- Vi kører tre-holdskift og slagter cirka 3.500 dyr pr. skift. Vi forventer at være færdige i den kommende weekend, oplyser han.

Beslutningen om udelukkende at levere gæs og ænder frosne påfører ifølge Gunder P. Jensen virksomheden et tab på mellem en halv og en hel million kroner. I november/december leverer Gråsten Fjerkræ normalt 95 procent af sine gæs og ænder i fersk tilstand.

Han oplyser, at der i både detailhandelen og foodservicesektoren er stor forståelse for, at de i år må undvære ferske gæs og ænder.

-Frosne ænder og gæs bliver der til gengæld rigeligt af, siger Gunder P. Jensen.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125