23948sdkhjf

KMC brager videre i vækstsporet

Igen nye rekorder hos kartoffel-folkene
Kartoffelmelsproducenten KMC fortsætter med at vokse.

På årets generalforsamling kunne KMC-formand Peter C. Petersen berette om en omsætningsstigning på ni procent til rekordhøje 1,2 milliard kroner i det forgangne regnskabsår. Overskuddet blev på 111 millioner kroner, hvilket er 47 procent over sidste år.

KMC, som udvikler og sælger af kartoffelbaserede ingredienser til fødevareindustrien, formåede igen at sætte ny produktions- og afsætningsrekord - og alt i alt tillod formanden sig at betegne resultatet som meget tilfredsstillende.

Han pegede på, at de senere års gode resultater har skabt en positiv cirkel, hvor kartoffelavlerne har været motiveret til at øge dyrkningsarealerne. Det udvidede råvaregrundlag har forbedret produktionsøkonomien på kartoffelmelfabrikkerne og muliggjort investeringer i styrkelsen af KMC’s værdikæde. Gennem de senere år er det lykkedes KMC at balancere den øgede produktion med afsætningen til attraktive priser på det globale marked.

Store investeringer

KMC’s vækstplan, som tidligere løb frem til 2020, er i løbet af året blevet fremskrevet til 2025. Som følge af denne plan er der igangsat markante investeringer i KMC’s værdikæde. De største nye investeringer i KMC-gruppen er en helt ny kartoffelstivelsesfabrik i Sønderjylland med samt en fælles KMC-silo i Karup. Flere større investeringer er planlagt for de kommende år.

KMC ejes i fællesskab af de tre danske kartoffelmelfabrikker "Midtjylland" i Brande, "Sønderjylland" i Toftlund og "Karup Kartoffelmelfabrik" i Karup.

Virksomhedens kartoffelbaserede løsninger bliver afsat til blandt andre bageri-, oste-, slik- og kødbrancherne. 95 procent af produktionen bliver eksporteret til over 80 lande i verden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078