23948sdkhjf

Nordsø Bitter er tilbage

Den oprindelige opfinderfamilie har købt rettighederne og forfinet opskriften
Efter en omtumlet tilværelse, hvor store, udenlandske firmaer har haft ejerskabet, er Nordsø Bitter tilbage på danske hænder: Familien, der oprindelig opfandt og udviklede produktet, har købt mærket tilbage.

Nordsø Bitter, også kendt som Nordsø Olie, opnåede kultstatus i 1980’erne, hvor produktet var det første lakridsbaserede shot udviklet i Danmark. Lakrids og vodka blev blandet med en særlig krydderblanding, og det blev hurtigt en stor succes.

- Jeg er utroligt stolt af at vi har fået Nordsø Bitter tilbage på det danske marked. Det er et klassisk mærke med dybe rødder i Danmark, og det fortjener at komme hjem og tilbage til det danske folk, siger ejer Hans Ulrik Winther Andersen fra Hela Wine & Spirits.

Det var hans familie, der, efter mange forsøg i familiens køkken, i 1982 lancerede de sorte dråber.

Hela Wine & Spirits ligger i Kolding, hvor vriksomheden råder over en stor, moderne produktion. Her fremstilles alt helt fra bunden og tappes i flasker og pakkes og sendes ud til hele Danmark samt eksportmarkeder. Nordsø Bitter kan allerede nu købes i de fleste dagligvarekæder og i nattelivet.

- Vi er meget overvældede over de mange henvendelser, vi har fået både via mail og Facebook fra folk, som takker os for, at Nordsø Bitter nu igen kan købes, siger Hans Ulrik Winther Andersen.

Efter 12 år på markedet blev Nordsø Bitter i 1994 solgt til De Danske Spritfabrikker, som året efter skiftede navn til Danisco.

I 1999 blev Danico et datterselskab af det svenske V&S Vin & Sprit AB, som lod Nordsø Bitter fortsætte i samme design og med samme smag.

I 2008 blev Svenske V&S Vin & Spirit AB opkøbt af franske Pernod & Ricard. Nordsø Bitter udgik af sortimentet, da fokus udelukkende blev rettet mod mærker, som er internationalt repræsenteret.

Hans Ulrik Winther Andersen købte mærket Nordsø Bitter af Pernod & Richard sidste år, og i løbet af 2015 blev smagen udviklet og forfinet ud fra den gamle opskrift. Og nu er Nordsø Bitter så tilbage på markedet i den genkendelige, brune flaske med etiketten i det oprindelige design fra 1982.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.172