23948sdkhjf

Dømt for kyllinge- og ostesvindel til 63 millioner

Syv mænd og en kvinde fundet skyldige i kæmpesag - Dubai-ejendomme og revolvere konfiskeres
En af dirigenterne bag systematisk plyndring af statskassen må nu sige farvel til sine to ejendomme i Dubai, som han har købt for 11 millioner kroner.

Det indgår i hvert fald i en dom, som Københavns Byret afsagde tirsdag morgen. Khurram Tasneem Qureshi er idømt fængsel i syv år.

Han har svindlet det offentlige for i alt 63 millioner kroner, fastslår retten. Også seks andre mænd og en kvinde er fundet skyldige i forskelligt omfang.

Khurram Tasneem Qureshi opholdt sig jævnligt i Dubai, mens han svingede taktstokken i forhold til de momskarruseller, han havde sat i sving med tilfældige stråmænd i rollen som direktører.

Statskassen blev unddraget de mange penge, da der i flere selskaber, heriblandt Hewlot A/S, blev købt og solgt kyllingekød og ost.

Ejendomme købt for svindelpenge

Retten har konfiskeret ejendommene i Dubai med den begrundelse, at de er blevet købt for penge, som er tjent på kriminalitet.
Derfor vil myndighederne bede De Forenede Arabiske Emirater om at lægge hånd på ejendommene. Også et par biler konfiskeres.

Straffen på syv år til Khuram Tasneem Qureshi skyldes desuden besiddelse af to revolvere og en halvautomatisk pistol.

Den dømte, der er norsk statsborger, må fremover undvære at have dansk jord under fødderne. Han udvises.

Han og de øvrige dømte tog betænkningstid med hensyn til, om de vil anke dommen til Østre Landsret.

Bøder på 63 millioner kroner

Qureshi og en anden af de tiltalte straffes hver med en tillægsbøde på 63 millioner kroner. Sidstnævnte mand, der er 41 år, blev idømt fængsel i fire år og seks måneder.

51 millioner kroner i tillægsbøde står ud for en tredje tiltalt i sagen. Han blev idømt fængsel i fire år.

Dommer Charlotte Meincke besluttede at udstrække et navneforbud for alle de dømte - dog ikke for Qureshi. Han sagde i retten med høj stemme, at han ikke længere vil have navneforbud.

Han har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen 1. maj 2015. Politifolk havde i et par måneder utålmodigt ventet på, at han skulle vende hjem fra Dubai.

/ritzau/





Syv mænd og en kvinde straffes tirsdag morgen i Københavns Byret i en sag om omfattende momssvindel. I alt er statskassen blevet svindlet for 63 millioner kroner i forbindelse med handel med kyllingekød og ost. Hovedmanden, Khurram Tasneem Qureshi, idømmes fængsel i syv år. Han lå også inde med to revolvere og en pistol.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063