23948sdkhjf

Sur smiley til Geranium

For varme kølerum hos Danmarks eneste restaurant med tre Michelin-stjerner

Geranium - Danmarks eneste restaurant med tre Michelin-stjerner - har fået en sur smiley af Fødevarekontrollen.

Det viser en kontrolrapport, hvor særligt for høje temperaturer i kølebokse bliver kritiseret. I de for varme bokse har der været opbevaret ferske skaldyr som østers, krebsehaler og kammuslinger.

Yderligere har Geranium fået kritik for at have grønne og hvide plamager flere steder i kølerum.

Kokken Rasmus Kofoed, der også er medejer af restauranten, ærgrer sig over situationen, men mener, at der er tale om en overdrivelse.

Vi er kede af, at det er sket. Jeg har et personligt ansvar, men vi er ikke enige i de betragtninger, der er i rapporten. Den er alt for voldsomt formuleret, siger han


- Altid på is

Han erkender dog, at han og personalet "måske har sovet lidt", da de ikke reagerede på meldinger fra systemet eSmiley, der måler temperaturer i køleboksene.

- Vi skulle have reageret lidt voldsommere omkring nogle temperaturer. Vi bruger et eSmiley-program, men det har ikke alarmeret hverken mig eller mine ledende medarbejdere. Derfor har ingen tænkt, at der var problemer, siger Rasmus Kofoed.

Han siger samtidig, at fisk og skaldyr altid er opbevaret på is uanset temperaturen i køleboksen.

Med den sure smiley følger også en bøde til Geranium på 20.000 kroner.

Restauranten har klaget over Fødevarekontrollens konklusioner om både varme kølerum og snavsede plamager i køleboksen.

- Jeg mener, at det er meget angribende og forkert. Adskillige mennesker vasker hele boksen hver dag, så hvis der var grønne, gule og røde plamager overalt, er det ligesom blinklys, hvor man ikke skal gå over for rødt, så vi ville jo have set det.

- Jeg synes, at det er overdrevet, men jeg erkender også, at vi har stolet blindt på et program, vi ikke har fortolket ordentligt, siger Rasmus Kofoed.

Det koster 2.000 kroner at få serveret en menu fra Geraniums køkken.

 

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078