23948sdkhjf

Naturmælk tabte 4,6 millioner

Underskud på trods af ny omsætningsrekord

Trods en ny omsætningsrekord kom øko-mejeriet Naturmælk ud af regnskabsåret 2015/16 med et underskud på 4,6 millioner kroner.

Nettoomsætningen steg med over 5 millioner kroner til 254 millioner, men prisdannelsen på mælk gik hårdt ud over bundlinjen.

- Den primære årsag til underskuddet er, at det har været et lidt mærkeligt år. Vi er for små til at styre markedet, så vi må bare agere i det. Da priserne til landmændene for et år siden begyndte at stige, var vi også nødt til at give en højere afregning. Vi troede, prisen på markedet ville stige tilsvarende, men den prisstigning er først kommet inden for de seneste uger - båret af, at prisen på konventionel mælk er steget, siger mejerichef Leif Friis Jørgensen til JydskeVestkysten.

Han understreger, at Naturmælk ikke har skåret ned på sine investeringer - tværtimod er der brugt 14 millioner kroner på nyt udstyr, og mejeriet er klar til at foretage en udvidelse over mod naboejendommen i indeværende regnskabsår, fortæller mejerichefen til avisen.

Naturmælk har cirka 70 medarbejdere. Mejeriet er ejet af de landmænd, der leverer mælken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093