23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen har fået 21 anmeldelser om ulovlige slagterier

Hygiejnen halter hos de uautoriserede hjemmeslagterier, konstaterer rejseholdet

Netop nu har Fødevarekontrollens rejsehold fokus på uautoriserede hjemmeslagterier, der tilbyder ænder, gæs og flæskestege til danskernes juleborde, fortæller DR.

- Vi ser, at dyr bliver slagtet under uhygiejniske forhold, og måske er de endda ikke helt raske. Det er ikke altid de bedste dyr, der ryger den vej, siger chefen for rejseholdet, Michael Rosenmark, til DR.

I år har Fødevarekontrollens rejsehold fået 21 anmeldelser om ulovlige slagterier. Ni af sagerne er endt med sanktioner, det kan være en politianmeldelse eller en bøde samtidig med, at slagteriet bliver lukket.

Theresa Rasmussen arbejder for rejseholdet i blandt andet Trekantområdet.En af de værste sager, hun har været med til i løbet af de ni år, hun har været ansat, var et ulovligt slagteri, hvor skind, hoveder og ben af 50 får blev fundet i sorte plastiksække.

- Vi var nødt til at samle dyrene ved at tage et skind, fire ben og et hoved. Og det måtte vi lægge op på gårdspladsen for at få et overblik, fortæller Theresa Rasmussen til DR.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083