23948sdkhjf

Ammoniaklugt fra Danish Crown i Skive

Lugten af ammoniak fra det nedlagte slagteri i Skive fik i går flere naboer til at alarmere 112. Brandvæsenet reagerede hurtigt, og klokken 18.15 blev der lukket for en hane, der var åben under aftapning af køleanlægget.
- Slagteriet er under demontering og i den forbindelse er køleanlægget ved at blive tømt. Langt den største del af ammoniakken kan tappes direkte og flydende, men en meget lille rest skal tappes i gasform. Det sker ved at fordampet ammoniak sendes gennem en slange og fortættes og optages i et kar med vand, som så tømmes og bortskaffes. Og det var under den del af processen, at lugtgenerne opstod, forklarer Danish Crowns miljøchef, Charlotte Thy.

- Det er helt normal praksis. Vi har et eksternt og autoriseret kølefirma til at tømme anlægget, og håndværkerne herfra havde gjort et kar klar, der skulle stå natten over. Men vandet i karet kunne ikke optage mere ammoniak, og derfor fordampede den igen fra vandet. Og det bredte sig så uheldigvis til naboerne, forklarer Charlotte Thy, der forsikrer, at der på intet tidspunkt var fare for mennesker.

Her til morgen er vandet i karet blevet tømt og arbejdet med nedrivningen af Danish Crown Skive fortsætter.

- Vi er meget glade for naboernes hurtige reaktion. Og den er jo også meget forståelig. Det er jo ikke så længe siden, de var naboer til den store brand på slagteriet, siger Charlotte Thy afsluttende.

Kilde: Danish Crown

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125