23948sdkhjf

Danisco først med bæredygtig emulgator

Danisco kan som den første producent af fødevareingredienser tilbyde sine kunder bæredygtige emulgatorer. Emulgatorerne, der især bruges til at binde olie og vand i fødevarer, laves på basis af bæredygtig palmeolie eller bæredygtig palmekerneolie.
Den nye bæredygtige emulgator opfylder forbrugernes stigende efterspørgsel på etisk korrekte forbrugsvarer.

- Hos Danisco har vi fokus på bæredygtighed i alle led. Derfor er vi rigtigt glade for, at vi nu også kan levere bæredygtige emulgatorer. Det er et af vores store produktområder, og derved også med til at markere os stærkt i fødevarebranchen. I takt med den generelle fokus på miljø og etik åbner det nye muligheder for, at vores kunder kan opfylde forbrugernes krav om bæredygtige fødevarer, siger Martin Klavs Nielsen, Executive Vice President Emulsifiers.

Palmeolie produceres hovedsageligt i Malaysia og Indonesien. Gennem de seneste år har der været en støt stigende efterspørgsel på palmeolie. For at undgå unødig fældning af regnskov til dyrkning af palmer har Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) arbejdet på kriterier for produktion af bæredygtig olie.

Danisco er mangeårigt medlem af RSPO og eneste emulgatorleverandør, der er medlem af GreenPalm.

Kilde: Danisco / www.danisco.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.346