23948sdkhjf

- Sund kantinemad kræver handling fra chefen

Arbejdsgiverne skal ind i madkampen, mener køkkenformand

- De kan bare sige til, hvis de kun vil have grønne retter og sundt brød her i kantinen, så er det indført fra på mandag.

Kantineleder Jan Andersen hos Nordjyske Medier i Aalborg har ifølge eget udsagn sagt det "100 gange", at han lynhurtigt kan omlægge menuen til noget langt sundere.

Han tror, at det samme gælder de fleste andre kantine- og køkkenfolk, hvoraf han selv er landsformand for omkring 700 i Foreningen Kantine & Køkken.

Men hvis det skal ske, kræver det fuld opbakning fra ledelsen, fastslår han.

- Der vil jo komme et ramaskrig fra medarbejderne, hvis jeg bare gør det. Jeg tør simpelthen ikke; samarbejdsudvalget her i huset ville eksplodere på det næste møde, siger Jan Andersen, der har ledet kantinen i mediehuset i næsten 30 år.

- Lederne skal træde i karaktér
- Helt generelt handler det om, at hvis virksomhederne vil have sundere mad i kantinerne og dermed sundere medarbejdere, så skal virksomhedslederne til at træde i karaktér. Trykkerne her i huset, de vil have sovs og kartofler, og hvis der skal laves om på det, skal ændringen gennemføres af chefen, ikke af køkkenet, påpeger den nordjyske kantinechef og tilføjer:

- Ledelserne rundt omkring skal med andre ord udstikke en kostpolitik og så bakke 100 procent op om den - for eksempel ved at slå fast, at "vi har ikke flødesauce i vores kantine". Og så må de ikke give efter, hvis medarbejderne kommer og brokker sig.

Det kan gøres hurtigt
Sådan en politik kan sagtens blive indført, og det kan ske hurtigt, mener Jan Andersen og peger på, hvor hurtigt det gik med at få indført ryge- og alkoholpolitik de fleste steder.

- Problemet med at få sund mad i kantinerne er ikke mindst, at når der er en stor buffet, så glemmer folk, at de vil være sunde. Det er garanteret rigtigt, at de fleste efterspørger noget sundere mad, når de bliver spurgt i en undersøgelse - men når de så står ved en buffet med schnitzler og en cremet flødesauce, så er det altså ikke salatbaren, der går mest af, siger han.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079