Nordic Challence - madens Haute Couture
10 topkokke fra de fem nordiske lande skal onsdag den 25. februar under TEMA 2009 i Bella Center dyste om den prestigefulde Nordic Challenge-pris. Det er tredje gang, at innovative kokke viser mangfoldigheden af de nordiske kvalitetsfødevarer.
For tredje gang er Nordic Challenge ført an af de to danske topkokke Erwin Lauterbach og Hans Beck Thomsen i samarbejde med Arla og Danish Crown. Deltagerne kommer fra de fem nordiske lande - Finland, Island, Norge, Sverige og Danmark - 10 kokke, to fra hvert land, der tilhører eliten og alle er tilknyttet førende restauranter i de respektive lande. Fra Danmark deltager Thorsten Schmidt (Maling / Schmidt, Århus) og Torsten Vildgaard (Restaurant Noma, København).
- Målet er at udbrede kendskabet til kvaliteterne i det nordiske køkken. For at vise mangfoldigheden af de nordiske kvalitetsfødevarer skal deltagerne medbringe råvarer fra deres eget land, der skal supplere den givne råvare-kurv, forklarer Erwin Lauterbach.
Konkurrenceråvarerne blev offentliggjort den 10. januar, hvilket har givet kokkene mulighed for at gå i skarp træning, inden det bliver alvor i konkur-rencekøkkenet, hvor det kun er dem selv, deres medhjælper og råvarerne.
- Ved at give kokkene mulighed for at forberede sig, får vi en langt højere standard i den nordiske kogekunst. Vi skal jo huske på, at de retter, som bliver kreeret ved konkurrencen, viser trenden for den mad, som vi senere får serveret ude på restauranterne, forklarer Hans Beck Thomsen.
Kokkene skal på fire timer lave et tre retters måltid til syv personer. Kreationerne bliver efterfølgende vurderet af et internationalt dommerpanel bestående af udvalgte køkkenchefer med stor konkurrenceerfaring.
- Det er danske kokke, der har vundet de to tidligere Nordic Challenge. Så vi håber på hård konkurrence fra de øvrige lande, når Thorsten og Torsten går i køkkenerne, slutter initiativtagerne.
Kilde: Bella Center / www.tema09.dk