23948sdkhjf

Ny generation mozarella-kulturer fra Chr. Hansen

Chr. Hansen's nye frysetørrede kulturblandinger gør produktionen af mozarella mere omkostningseffektiv.
- De nye kulturer henvender sig især til pasta filata mejerierne (pizza ost og mozarella), og medvirker til at fjerne risikoen for at få døde kar eller degradering af ostene, påpeger Nanna Borne, der er Marketing Manager inden for Cheese Cultures hos Chr. Hansen. Hun fortsætter:

- Vi forventer naturligvis, at denne nyhed vækker begejstring blandt de sydeuropæiske producenter af mozzarella, men også sydamerikanske mejerier har tidligere anmodet om kulturer af denne slags, afslutter Nanna Borne.

Pasta filata segmentet udgør 12% af den samlede europæiske osteproduktion med 900.000 tons årlig produktion. Den væsentligste del af traditionel frisk mozzarella produceres ved ca. 50 mejerier, primært i Italien.

Abbasciano Dairy i Trento er ét af de tre italienske mejerier, der har prøvet den nye kultur-blanding.

- Efter at have testet 'STI' blandingerne kan jeg sige, at de matcher den høje kvalitet, som vi er vant til fra Chr. Hansen kulturer. Vi har registreret ekstra aktivitet og det færdige mozarellaprodukt havde fremragende struktur og lækker aroma, udtaler mejeriets direktør, Piero Denti.

Kilde: Chr. Hansen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094