23948sdkhjf

Verdens økologi til skue

Der er ingen krise inden for den økologiske produktion, når Biofach for tyvende gang slår dørene op til verdens største økologiske messe med over 2.700 udstillere.
Så er det i dag, at Biofach slår dørene op til den største internationale messe for den økologiske industri. Siden 1990 er den vokset eksplosivt fra 240 udstillere og 1.457 besøgende til sidste år at have 2.764 udstillere og 46.484 besøgende. Og det høje antal af udstillere er i år ingen undtagelse. Der er i år tilmeldt 2.717, heraf er 66 procent internationale.

Danmark er i år godt repræsenteret med 45 udstillende virksomheder, hvilket er 50 procent flere end tidligere år. Og alle er klar på at indtage verdensmarkedet.

Heriblandt er Esbjerg-virksomheden KB Finest, der så sent som i mandags modtog sit miljø-certifikat. KB Finest udstiller sine økologiske lakseprodukter og direktør Nikolaj Bejer håber på, at udstillingen kan skabe kontakter til interesserede leverandører til detailhandlen. Det udtaler han til DR P4 Esbjerg.

I år er Danmark udnævnt til årets øko-land, blandt andet fordi hver dansker i gennemsnit bruger 80 euro årligt på økologiske fødevarer. Dertil er Danmark en stærk eksport-partner, lyder argumentet på messearrangørens hjemmeside.

Og der er generelt stort potentiale for den globale økologiske produktion. I 2007 var omsætningen på verdensplan 40 mia. US-dollars, og industrien spår en positiv fremtid trods den økonomiske recession.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.39