Fødevarekvalitet målt med laser
Ved hjælp af laserlys er det nu muligt at måle kvalitetsparametre i fødevarer såsom mælks proteinsammensætning eller luftfordelingen i en iscreme. Teknologien er udviklet af Danisco og DTU Informatik.
- Det betyder bl.a. at man bliver i stand til at foretage analyser online eller anvende teknikken til at måle gennem glasset i en ovn, hvor andre målemetoder kommer til kort - og da man ikke rører ved produktet, er der heller ingen forureningsrisiko, hvis man for eksempel bruger teknikken til at måle strukturen af fødevarer, forklarer Flemming Møller, der til daglig forsker i Daniscos afdeling for Physical Food Science.
Flemming Møller er tilknyttet DTU Informatik som privat ph.d-studerende, i et projekt, der udelukkende finansieres af Danisco A/S. Han kan på sine første pilot plants teste ingredienser og forarbejdningsmetoder i mindre skala.
Videnskab.dk oplyser, at Danisco først og fremmest har planer om at anvende metoden til at rådgive sine kunder om, hvilke ingredienser eller forarbejdningsmetoder, der egner sig bedst for de enkelte produkter
Kilde: Videnskab.dk