23948sdkhjf

Økologiske fødevarer rige på vitaminer

Fem års forskning i EU-regi fortæller nu, at der er flere vitaminer, antioxidanter og flerumættede fedtsyrer i økologiske fødevarer.
Og så er der tilmed også et lavere indhold af tungmetaller, svampegifte og rester af sprøjtegift i øko-varerne, skriver Økologisk Landsforening efter Ritzau.

Og det er blot nogle af konklusionerne fra det store femårige EU-forskningsprojekt, Quality Low Input Food - QLIF, hvor bl.a. forskere fra Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug ved Aarhus Universitet har deltaget.

Det er dog endnu ikke videnskabeligt dokumeteret, at de økologiske fødevarer kan betegnes som sundere. Der er indtil nu kun lavet pilotstudier med rotter, der påviser at forskelle i madens sammensætning også slår igennem som målelige helbredsmæssige fordele.

Kilde: Økologisk Landsforening

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109