23948sdkhjf

Henne Mølleå Badehotel får spisemærke i guld

- Vi glæder os vildt til at blære os, siger forpagter Casper Rosendahl

For to år siden fik forpagteren af Henne Mølleå Badehotel, Casper Rosendahl, øjnene op for det økologiske spisemærke, der dokumenterer et spisesteds økologi-niveau.

Hotellet levede allerede dengang op til øko-spisemærket i bronze, viste det sig, og så fik han blod på tanden.

Sidste forår kunne hotellet hænge øko-sølv på væggen, og nu har Henne Mølleå Badehotel fået overrakt det økologiske spisemærke i guld til Casper Rosendahls store begejstring.

- Det er så fedt, at det er lykkedes at nå så langt. Vi fik rigtig meget god respons, da vi fik sølvmærket. Så vi glæder os helt vildt til at blære os med guldmærket. Nu vil vi for alvor til at sætte fokus på vores økologiske profil, siger han.

Inspiration for andre
På landsplan er der i dag mere end 1.900 spisesteder, der har det økologiske spisemærke. Heraf 29 hoteller, hvoraf 11 har guld. Henne Mølleå Badehotel er et eksempel til efterfølgelse, mener markedschefen for foodservice i Økologisk Landsforening, Torben Blok.

- Henne Mølleå Badehotel er med til at sætte økologi på landkortet i det vestjyske såvel som i hotelbranchen. De har knækket koden til, hvordan man kan nå helt op på økologisk guld, uden det behøver at blive dyrere. Jeg håber, andre danske hoteller vil lade sig inspirere af deres ambitiøse, økologiske omlægningsproces, siger han.

Casper Rosendahl har forpagtet Henne Mølleå Badehotel sammen med sin kone, Annemette, i otte år. Og i køkkenet har basisvarerne som mælk, frugt og mel været økologiske fra starten.

- Jeg er selv vokset op på en lille gård, hvor mine forældre altid har gået meget op i, at vi ikke skulle bruge sprøjtegift. Det skulle være rene råvarer. Den indstilling har hængt ved, og det betyder virkelig noget for kvaliteten af råvarerne. De økologiske grøntsager har en meget mere intens farve og smag, siger Casper Rosendahl.

Troede ikke, at guld var muligt
Siden er de mange andre varer i køkkenet på Henne Mølleå Badehotel også blevet økologiske, og i dag er der sågar 98 forskellige økologiske vine på vinkortet. I den sidste etape fra sølv til guld er kød, øl og oste også kommet med.

- I starten troede jeg faktisk slet ikke, det var muligt for os at nå guld. Dengang synes jeg, det virkede uoverskueligt for os at få alle de varer, vi skulle bruge i en økologisk variant og i den kvalitet, vi vil have. Men det kan godt lade sig gøre – også uden at det bliver dyrere, hvis man bare tænker sig om og er klar til at prøve nye ting af. Vi har eksempelvis etableret samarbejder med flere lokale økologiske producenter, forklarer Casper Rosendahl.

- Jeg kan helt klart opfordre mine kolleger i branchen til at springe ud i at lave lokale samarbejder. Det giver mulighed for at få nogle helt andre og meget friskere råvarer. Det er som at have sin egen kæmpestore krydderurtehave. Og jeg oplever, at de lokale producenter er ligeså begejstrede over samarbejdet som os. Så vi kan slet ikke få hænderne ned over det, tilføjer han.

  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064