KMC satser på forædling
KMC henter lige nu 70 procent af sin omsætning på funktionelle ingredienser, hvorfor direktøren nu vil mangedoble fabrikkens volumen på dette marked.
- To tredjedel af vores mængde på 130.000 ton afsættes som kartoffelstivelse. Næsten en tredjedel sælges som mere forarbejdede derivater, mens kun 1-2 pct. ender som funktionelle ingredienser. Men ser man på indtjeningen på de tre grupper, kommer 70 pct. fra de funktionelle ingredienser og 30 pct. fra derivaterne, mens den native stivelse går i nul, forklarer han avisen.
Sådan ser det i hvert fald ud lige nu, hvor markedet er i krise og der findes store lagre af kartoffelstivelse rundt om i verden. Michael Jensen oplyser, at de funktionelle ingredienser i dag omkring et par tusinde ton, men den mængde forventer direktøren at mangedoble i løbet af de kommende år.
Om funktionelle ingredienser
En funktionel ingrediens tilfører en bestemt egenskab til et produkt, eksempelvis en konsistens, sejhed eller viskositet. Ingrediensen skal kunne opløses i koldt vand, så producenten kan spare en opvarmning i sin proces.
Kilde: Børsen