23948sdkhjf

Landbrug som forbillede for økologiske fødevarevirksomheder

Forsker anbefaler den økologiske fødevareindustri at indføre fælles standarder
Fødevarevirksomheder, som forarbejder økologiske madvarer, har vidt forskellig opfattelse af, hvad økologiske principper kræver og indebærer. Det viser et forskningsprojekt fra Aalborg Universitet.

Mette Weinreich Hansen fra forskningsprojektet roser virksomhedernes økologiske foretagsomhed, men peger samtidig på forspildte muligheder.

- Jeg oplever, at der er forarbejdningsvirksomheder, som har høje ambitioner for deres økologiske produktion. De er meget innovative, og mange af dem har været i stand til at få succes på markedet, uden at gå på kompromis med deres forståelse af økologiske principper. Men min undersøgelse peger også på, at virksomhederne trods en betydelig økonomisk satsning har svært ved at formulere sådan nogle principper, og at de derfor kun i meget beskeden grad benytter deres principper som et aktiv over for forbrugerne, siger hun.

Dermed afdækker forskningsprojektet en klar forskel i forhold til primærproduktionen af fødevarer i de økologiske landbrug, hvor principper og produktionsstandarder er anderledes grundigt formaliserede. Økologiske landbrug kan være et forbillede for fødevarevirksomhederne, hvis de økologiske produktionsstandarder skal udvides til også at omfatte forarbejdnings-området.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094