23948sdkhjf

Årets bedste retter er nu nomineret

Alle fem nomineringer indenfor hver hovedkategori er nu valgt i de danske madanmelderes årlige konkurrence og prisfest. Den geografiske spredning i feltet er stor i år.
De nominerede til Årets Gericke er nu blevet udvalgt.

De danske madanmeldere er meget glade for at den geografiske spredning i feltet er så stor i år.

Både konkurrence og prisfest afholdes den 19. september 2010.

Konkurrencen er tidligere kendt under navnet årets ret.

Nominerede til Årets Gericke 2010 er:

Kategori Forretter:
1. Lun torsk og krabbe med kartoffelsalat fra Henne Kirkeby Kro/Allan Poulsen

2. Rimmet makrel. Blød, sprød og sur kål fra Kokkeriet/Lasse Askov & David Johansen

3. Tørret kammusling og karse. Biodynamisk gryn og bog fra noma/René Redzepi

4. Havtaskelever som foie gras fra The Paul/Paul Cunningham

5. Grøntsager fra Franks have, Granskud, krydderier og smørstegte brødkrummer fra Malling & Schmidt/Thorsten Schmidt

Kategori Hovedretter:
1. Hanekylling som roastbeef med peberrod fra AOC/Ronny Emborg & Michael Munk

2. Sommer torsk i tynde skive - Kveller, pomelo, små kammuslinger & havsnegle fra Kong Hans/Thomas Rode

3. Oksekæbe og julesalat, syltet pære og jernurt fra noma/René Redzepi

4. Pocheret havtaske med grønkåls-creme samt røget ålebouillon fra Norsminde Kro/Søren Pedersen

5. Kalvemørbrad med rosenkål og løg fra Molskroen/Tommy Friis

Kategori Desserter:
1. Frossen hvid chokolade & dild, yoghurt - brunet smør is – selleri fra Henne Kirkeby Kro/Allan Poulsen

2. Kærnemælk, hvid chokolade og lime fra Søllerød Kro/Jacob de Neergaard

3. Grøn dessert (karamelcreme) fra Svinkløv Badehotel/Kenneth Hansen

4. Æblededessert fra Frederikshøj/Wassim Hallal

5. Cremet vanille med sorte oliven og engelsk lakrids fra Paustian v. Bo Bech/Bo Bech

Særpriser:

Kategori Udskænkning:

1. Enomania

2. Era Ora

3. Nimb - Vinoteket


Kategori Betjening:

1. Christian Aarø, AOC

2. noma

3. Carina Louise Kruse (tidligere B&W Gastropub)


Kategori Bistro:

1. Vendia, Hjørring

2. Et, Århus

3. Fiskebaren



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109