23948sdkhjf

Ikea vil reducere sit madspild med 50 procent

Den svenske varehusgigant Ikea - som foruden sine møbler også er velkendt for kødboller - vil nu mindske sit madspil med 50 procent frem mod år 2020.

Det skriver Ikea i en pressemeddelese.

Et tiltag der hedder ’’Food is Precious’’, er allerede rullet ud i 84 Ikea-varehuse verden over, og som det første varehus i Danmark er Ikea i Taastrup nu kommet med i programmet.

Hvert år nyder 650 millioner mennesker et Ikea måltid i knap 400 varehuse i 48 lande.

Ved hjælp af et it-system og en vægt, der registrerer mængden af spildt mad, kan medarbejderne få indsigt i, hvor det er, der produceres for meget mad og derved komme problemet til livs.

Derudover har Ikea planer om at introducere en miljøvenlig og nedbrydelig æske - en såkaldt treatbox - som kunderne kan tage overskydende mad hjem i, så ingen kødboller med mos behøver at gå til spilde.

Treatboxen er skabt af et partnerskab bestående af Unilever Food Solutions, KLS Pureprint og Refood-mærket. Boksen blev første gang taget i brug på spisestederne under årets udgave af Folkemødet på Bornholm i samarbejde med organisationen Stop Spild Af Mad.
 
 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111