23948sdkhjf

Navnenyt: Fra WHO til vicedirektør på DTU

Jørgen Schlundt er ny vicedirektør i DTU Fødevareinstituttet. Han kommer fra en stilling som direktør for fødevaresikkerheds- og ernæringsområdet i WHO, i Schweiz.
Jørgen Schlundt er uddannet dyrlæge og ph.d. fra Den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole. Han har i gennem sin karriere arbejdet med kemisk og mikrobiologisk fødevaresikkerhed, ernæring og fødevareproduktion både nationalt i den tidligere Levnedsmiddelstyrelse og internationalt i WHO, EU og OECD.

Han kommer fra en stilling som direktør i WHO for Afdelingen for Fødevaresikkerhed og Zoonoser – sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker. På de områder har han haft ansvar for WHO's globale arbejde.

Spændende at præge udviklingen
- Jeg er stolt af at komme til at arbejde i DTU Fødevareinstituttet, fordi vi lige præcis gør, hvad internationale organisationer anbefaler på fødevaresikkerhedsområdet. Det bliver spændende at være med til at præge udviklingen, siger vicedirektør Jørgen Schlundt fra DTU Fødevareinstituttet.

Fokus i Jørgen Schlundts opgaver vil være instituttets myndighedsbetjening og det internationale samarbejde, hvor Jørgens erfaring og netværk vil komme instituttet til gode.

- I Danmark har vi haft stor succes med at nedbringe forekomsten af salmonella i fødevarer og dermed også antallet af forbrugere, der bliver syge. Der er fokus på at løse problemerne så tæt ved kilden som muligt, det vil sige ofte i den primære produktion – på gårdene. I Danmark er industrien også inddraget, og ikke mindst er det dokumenteret, at indsatsen har en effekt, tilføjer vicedirektør Jørgen Schlundt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078