23948sdkhjf

Teknologisk Institut sætter fokus på pulver

Teknologisk Institut sætter spot på pulver
Pulvere og partikler optræder i et væld af processer og produkter inden for fødevarer, foder og farmaceutisk industri - og nu kommer de også til at optræde på en temadag, som Teknologisk Institut holder 7. november.

Her bliver der blandt andet set nærmere på de udfordringer, som pulverne medfører både undervejs i produktionen og som slutprodukt.

Processering af partikler og pulvere påvirkes af mange fysiske forhold så som temperatur, partikelstørrelse og luftfugtighed. Til at beskrive effekten af disse påvirkninger findes forskellige teknikker som eksempelvis reologi, morfologi og kemisk stabilitet. Fælles for disse teknologier er, at de skal anvendes målrettet, for at resultaterne har værdi og giver indsigt i den problemstilling, man står med, konstaterer teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Optimering
- Vi oplever en stigende interesse for at analysere og optimere pulver. Det kan være i forbindelse med udvikling af nye produkter til eksportmarkeder, hvor pulveret skal kunne klare højere temperaturer og luftfugtigheder end herhjemme.

- Men det kan også være til optimering af en produktion, hvor man gerne vil holde produktionsomkostninger nede ved at optimere håndteringen af råvarer, mellemvarer eller færdigvarer på pulverform, forklarer Thomas Petersen, der er en af Teknologisk Instituts eksperter på området.

Helt nye produkttyper

Også hvad angår produktudvikling til det hjemlige marked er der en stigende fokus på pulveregenskaber.

- Vi får p.t. mange henvendelse om brugen af nye råvarer eller ingredienser i forbindelse med udviklingen af nye produkter. Det kan være brugen af en ny og mere naturlig ingrediens, hvis egenskaber skal beskyttes via en stabilisering af ingrediensens pulveregenskaber. Det kan også være tilsætning af insektpulver eller anden proteinpulver til en fødevare. Her skal pulveret suspenderes i fødevaren, så forbrugeren får den bedst mulige smagsoplevelse, nævner Thomas Petersen.

Temadagens deltagere således forvente at komme hjem med et kendskab til ny viden om pulver samt kendskab til relevante målemetoder, der kan anvendes til at karakterisere pulvere. Værktøjer til beskrivelse af pulveropførsel vil blive introduceret, og deltagerne vil blive udstyret med et fundament, der kan hjælpe dem med at dykke dybere ned i de forhold, der er mest relevante for dem og deres processer og produkter.

På temadagen bliver der ogsåmulighed for diskussion med fagspecialister inden for flere områder af pulverbehandling og -karakterisering. Emnerne vil strække sig fra pulverteknologi, der stadig er i udvikling, til mere velkendte emnersom støvdannelse og silodesign.

Info om tilmelding kan findes her: Pulver
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125