23948sdkhjf

Danske øko-fisk testes i Japan

Musholm på vej med nyt, økologisk havbrug
Ørreder fra virksomheden Musholms økologiske havbrug ved Karrebæk på Sydsjælland skal næste år friste kunderne i en række japanske specialbutikker.

De danske økologiske ørreder vil blive forarbejdet og tilpasset de japanske madtraditioner. Ifølge Musholm bliver det især den høje spisekvalitet, der skal give et godt ørredsalg i Fjernøsten, hvor Musholm har indgået en aftale om salg i Okamura-koncernens butikker.

- Det danske og europæiske økologimærke er fortsat ukendt for de japanske forbrugere. De har mere fokus på fødevarens spisekvalitet og fødevaresikkerhed. Vores fisk vil derfor skulle klare sig og blive bedømt på dens gode smag og høje friskhed, på lige fod med alle de andre laksefisk, fortæller Rudi Petersen, salgschef hos Musholm.

Overbevist om succes
Han er ikke i tvivl om, at de havopdrættede, økologiske ørreder fra de rene danske farvande vil klare sig godt og falde i japanernes smag.

- Og dermed vil de japanske forbrugere lære det danske økologimærke at kende og huske det til køb af netop vores fisk, siger Rudi Petersen.

I første omgang er der tale om en test på det japanske marked. Bliver salget en succes, vil Musholm gerne etablere et nyt, økologisk havbrug i Danmark, hvilket regeringens landbrugs- og fødevarepakke netop åbner mulighed for. Dels for at forsyne det japanske marked, og dels for at imødekomme efterspørgslen på havopdrættede, økologiske ørreder på de mere traditionelle markeder i Danmark, Syd- og Vesteuropa.

Nyt øko-dambrug ved Vejle
For at undgå mangel på økologiske udsætningsfisk til havbruget ved Karrebæk har Musholm i år i samarbejde med en jysk dambruger etableret et økologisk dambrug nær Vejle. Her opdrættes ørredyngel, som til foråret vil være store nok til at blive sat ud i havbruget ved Karrebæk. Der vil fiskene hen over sommeren vokse sig så store, at de bliver klar til blandt andet de japanske spiseborde.

Det nye, økologiske dambrug imødekommer en udfordring, som Musholm har haft, siden EU tidligere i år ændrede reglerne for økologisk akvakultur. De nye regler betød, at Musholm i foråret ikke kunne få leveret tilstrækkeligt mange økologiske udsætningsfisk fra eksterne leverandører.

Udover den økologiske produktion driver Musholm også andre havbrug, og virksomheden har eget ørredslagteri i Reersø på Vestsjælland og frysehus i Korsør.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078