23948sdkhjf

Sure naboer trækker slagteri i retten

- Man ved ikke, om der sidder en mand i haven
Sevel Slagteri i Nordvestjylland er raget så uklar med en stribe naboer, at sidstnævnte har hevet slagteriet i retten. Naboerne er utilfredse med lugtgener, støjgener og uhumske besøg i deres haver, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Ifølge naboerne er det flere gange sket, at udenlandske chauffører, der læsser svin af ved slagteriet, har brugt deres grund som toilet.

- Vi har fundet menneskelig lort med tilhørende toiletpapir otte meter fra hvor, vi bor. Og så er det fornemmelsen af, at folk render rundt omkring ens hus. Det er ubehageligt, at man aldrig ved, hvem der er ude i beplantningen, siger en af de utilfredse naboer, Karen Margrethe Nielsen, til dagbladet.

Hun og syv andre klagere er desuden gået rettens vej med påstande om, at slagteriet jævnligt sender en sødelig ådsellugt ud i området, at der er en konstant brummen fra virksomheden, og at grisene skriger om natten, når de bider hinanden. Naboerne har sagsøgt slagteriet for ialt 1,9 millioner kroner for overtrædelse af den naboretslige tålegrænse.

Slagteriet afviser
På Sevel Slagteri er ledelsen uforstående over for kritikken og mener, at man for længst har håndteret de problemer, naboerne har klaget over.

- Vi har løst problemerne ved kilderne. Der er ikke noget at komme efter, konstaterede slagteriets Niels Lykke Iversen ifølge Dagbladet Holstebro-Struer, da sagen mandag var i retten. Niels Lykke Larsen er ansvarlig for soslagtningen hos H&S Westergaard, der har ejet Sevel-slagteriet siden 2013.

I retten henviste han blandt andet til, at der er investeret store beløb på at støj- og lugtsikre slagteriet, så det overholder grænseværdierne fra Miljøstyrelsen. Der er også blevet installeret toiletbygninger til de overnattende chauffører.

Der falder afgørelse i sagen om en måneds tid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125