23948sdkhjf

Milliardær overtager Landmad

Nu skal der sælges flere danske fødevarer på nettet
Iværksætteren Louise Dolmers konkursramte Landmad-koncept er blevet overtaget af milliardæren Troels Holch Povlsen, manden bag modesuccesen Bestseller.

Han har overtaget Landmad via selskabet Nine United, som han ejer 100 procent. Men fremover vil Landmad blive drevet og videreudviklet af selskabet De 5 Gaarde, som Troels Holch Povlsen er medejer af, skriver Jyllands-Posten.

- Helt overordnet er vores plan, at der fremover skal lægges langt større vægt på salg af lokale fødevarer via Landmads webshop, fortæller direktøren for De 5 Gaarde, Claus Hviid, til avisen.

Selve de seks fysiske butikker, som Landmad har i Grenaa, Aalborg, Silkeborg, Skanderborg, Horsens og Aarhus, er ikke med i handlen. De drives af selvstændige franchisetagere, som nu sammen med Landmad er i gang med at undersøge, om de enkelte butikker kan fortsætte i et nyt partnerskab.

Færre varer i butikkerne
Louise Dolmers Landmads-koncept gik ud på at fylde butikkerne med lokale varer, og en lang række bønder, gartnere, bryggere og specialproducenter er tilknyttet som leverandører. Iværksætteren åbnede selv Landmad-butikken i Grenaa i 2013 og fik på kort tid oprettet en kæde med otte butikker.

I oktober 2015 fortalte hun til Food Supply, at hun regnede med, at tallet i de kommende år vil nå op på 45-50 butikker - men siden fulgte et underskudsgivende 2016 og senest altså en konkurs.

Den nye direktør, Claus Hviid, fortæller til Jyllands-Posten, at der stadig vil være fysiske butikker, uden at han kan sætte tal på. Under alle omstændigheder regner han med, at der kommer færre varer på hylderne, så man kun beholder de mest populære, og at der vil blive fokuseret mere på butikkernes cafémiljøer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093