23948sdkhjf

Mette Munk tog et markant milliondyk

Brødfabrikanten havde regnet med fremgang
Den odenseanske brødvirksomhed Mette Munk havde i forrige regnskabsår et overskud på over 40 millioner kroner og havde regnet med vækst i 2016/17 - men sådan gik det ikke, fremgår det af det nyeste årsregnskab: Her lander overskuddet på 32 millioner kroner, mens bruttofortjenesten er faldet fra 89 til 72 millioner kroner.

Mette Munk blev i sommeren 2014 solgt til den schweiziske kæmpekoncern Aryzta. I den forbindelse har selskabet de seneste 18 måneder været igennem en større omstillingsproces efter integrationen i Aryzta-koncernen, nævner ledelsen i årsrapporten.

- Herudover har en række eksterne faktorer påvirket resultatet i negativ retning, herunder priskonkurrence på hjemme- og
nærmarkederne, store råvareprisstigninger samt negativ valutakursudvikling. Selskabet har derfor været udfordret, og har ikke
hentet den forventede vækst på hjemme- eller eksportmarkederne, skriver ledelsen og tilføjer, at "årets resultat er under vore forventninger, og anses som værende mindre tilfredsstillende".



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062