23948sdkhjf

Defco med millionunderskud for tredje år i træk

Knud Erik Czaja må hælde store beløb i pålægsfirmaet
Pålægsproducenten Defco med adresse i Aarhus har for tredje år i træk fremlagt et regnskab med bekymrende tal på bundlinjen: Virksomheden kom ud af regnskabsåret 2016/17 med et underskud på næsten 15 millioner kroner før skat.

De to foregående år har der været minusser på henholdsvis knap 23 og knap 11 millioner kroner, så alt i alt er der tale om et samlet underskud på næsten 49 millioner de seneste tre år.

For at holde Defco kørende har ejeren, Knud Erik Czaja, via sit holdingselskab flere gange tilført virksomheden penge. I det seneste regnskabsår var der tale om et koncerntilskud på 14 millioner kroner, fremgår det af Defco-regnskabet.

Det nævnes også, at moderselskabet Knud Czaja Holding ApS i regnskabsåret 2017/18 vil tilføre midler i form af
koncerntilskud/lån i det omfang, der er behov for det.

Ejendomme skal sælges
Godt nok har moderselskabet allerede nu postet så mange millioner i Defco, at Knud Czaja Holding har en negativ egenkapital på 9,7 millioner - men nye penge er på vej ind i koncernen i forbindelse med et forventet frasalg af ejendomme, der er placeret i et andet af koncernens selskaber, Czaja Ejendomme ApS.

Dette salg vil ifølge ledelsen resultere i en avance på et større to-cifret millionbeløb og dermed styrke egenkapitalen i selskabet betydeligt

I Defco-årsberetningen kalder bestyrelsen 2016-17-resultatet for "klart utilfredsstillende", og nævner flere årsager til det
negative resultat - deriblandt en ekstremt hård konkurrence på det danske marked, udsving i råvarepriser samt engangsudgifter til en mere strømlinet produktion.

- En række produkter, hvor indtjeningen har været lav, er udgået af produktionen. Produkter med en lav
indtjening har ligeledes været en væsentlig årsag til det negative resultat i 2016/17, hedder det også.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078